Vad är THCJD och Vad är THC-JD Effekter, Blir Du Hög?

Vad är THCJD

Med över 100 cannabinoider identifierade i hampa- och marijuanaväxter har tillverkare mycket territorium att utforska – och marknaden för cannabisprodukter fortsätter att växa. Vissa av dessa föreningar har forskats mer grundligt än andra; särskilt delta 9 THC, som har genomgått årtionden av studier. Men mindre kända cannabinoider som THC-H och THC-B är i de tidiga stadierna av utforskning, och andra har ingen publicerad forskning om deras effekter, potens och säkerhet.

THCJD eller THC-JD (tetrahydrocannabioctyl) hamnar helt klart i den sista kategorin. Du kommer att se THCJD-produkter över hela den online cannabis marknaden, trots en brist på trovärdiga detaljer om denna mindre cannabinoid. Vi har mycket lite kunskap – och nästan allt vi har är anekdotiskt.

Vi tog en närmare titt på THCJD, vad som sägs och vilka påståenden som visar mest löfte.

Vad är THCJD?

Tetrahydrocannabioctyl, allmänt förkortat till THCJD, är en naturligt förekommande cannabinoid (fytocannabinoid) och en THC-variant. Även om den vid första anblicken verkar strukturellt lik delta 9 THC, finns det en nyckelskillnad: längden på dess kol-svans, eller sidokedja.

THCJD är mest anmärkningsvärt för sin octyl-sidokedja, den anatomiska egenskapen som skiljer den från delta 9 THC. Du hittar denna svans av åtta kolatomer på höger sida av en linjediagram. Långa kedjor tyder på en större bindningsaffinitet med mänskliga cannabinoidreceptorer, och därmed potentiellt högre potens.

Men bortsett från THC-JDs struktur, vet vi nästan ingenting med säkerhet.

Denna cannabinoid kallas ibland för THCjd eller THC-jd. Snarare än produkter formulerade med enbart THC-JD, kunde vi bara hitta vape-kassetter och gummies med det tillsammans med andra ingredienser. Du kommer vanligtvis att se det i en gryta av THC-isomerer eller varianter, såsom delta 6 THC, delta 8 THC och THCP. Sådana ”cannabinoidcocktails” innehåller förmodligen mestadels delta 8 med en liten strö av vilken ny THC-variant som helst som marknadsförs.

THC-JD i Sverige

649 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
799 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
399 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
649 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
549 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
649 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

Blir du hög av THCJD?

Ja, THCJD kommer nästan säkert att göra dig hög. Vi kan bara inte säga hur hög den kommer att göra dig, eller hur länge den ruset kommer att vara.

Du kommer att läsa ett delat påstående om många hampaprodukter: att de kommer att göra användare mycket högre än delta 9 THC. THC-JD är inget undantag. Säljare talar om denna nykomling som ett mycket starkare alternativ till delta 9, trots nästan inga studier om dess potens eller bindningsaffinitet. Vi kan bara göra förutsägelser från vår kunskap om liknande föreningar.

THCP kan till exempel binda mer än 30 gånger mer effektivt till CB1-receptorn. Det kan göra THCP till en av de mest potenta cannabisderivaten där ute. Experter är dock inte säkra på hur effektivt en större bindningsaffinitet förstärker en cannabinoids effekter – om cannabinoidreceptorer är överbelastade, kan en del av den potensen gå till spillo.

THC-JD cannabinoiden är strukturellt nära THCP, som har en sju-atom kol-sidokedja. Delta 9 THC:s alkylkedja innehåller endast fem kol. THC-JD har en åtta-kol kedja, ännu längre än den hos THCP. Vi behöver forskning för att se hur detta påverkar THC-JDs potens och styrkan på ditt rus.

THCJD Effekter & Biverkningar
Vad är THCJD Effekter & Biverkningar?

Vad är THCJD effekter?

Tyvärr finns det ingen vetenskaplig forskning om effekterna av THC-JD, inklusive potentiella medicinska egenskaper. Vi vet att konsumtion av det kommer att göra dig hög. Som med andra psykoaktiva cannabinoider kan användare förvänta sig känslor av eufori, avkoppling eller sedering.

Eftersom THC-JD bara verkar erbjudas i cannabinoidblandningar, kommer du att uppleva dess effekter i kombination med effekterna av vad det är blandat med.

THC-JD har potential att vara en potent cannabinoid, så det är bäst att börja med en liten dos; till exempel ett par bloss av din vape, eller en fjärdedel av en gummy. Vänta på att effekterna ska slå in och se hur du reagerar. Sedan kan du gå vidare och konsumera mer om din upplevelse är mildare än önskat.

Om THC-JD är så potent som påstås, kommer du sannolikt att stöta på biverkningar. Var uppmärksam på ångest, torr mun eller ögon, och andra nära kopplade till cannabis konsumtion.

Finns det några biverkningar av THCJD?

De negativa effekterna av THCJD är troligen jämförbara med dem av THC och dess analoger delta-10, HHC och THC-O. THCjd:s biverkningar är troligen starkare och mer märkbara eftersom det är avsevärt kraftfullare än delta-8, delta-9, delta-10 och HHC.

Bland de negativa effekterna av THC finns:

  • Muntorrhet
  • Röda ögon
  • Ökad hjärtfrekvens
  • Ångest
  • Psykoser
  • Synstörningar
  • Minnesförlust
  • Illamående

Är THCJD säkert?

Det verkar inte som att THC-JD är mer eller mindre säkert än jämförbara hampa-avledda cannabinoider. När vår förståelse av THC-JD utvecklas, kommer vi att lära oss mer om potentiella säkerhetsrisker eller faror.

Håll dig bara till pålitliga återförsäljare med transparent säkerhetstestning. Även om du köper väl omtyckta hampaprodukter som delta 8 eller CBD-kassetter, kan otestade formler innehålla skadliga fyllmedel eller icke avslöjade ingredienser. Detsamma gäller för THC-JD Vape och ätbara typer som THC-JD varor.

Kontrollera resultat av tredjepartstestning när du än gör ett hampaköp online. Alla trovärdiga varumärken kommer att göra dessa dokument lätta att hitta; vanligtvis i rubriken, produktbeskrivningen eller sidofältet på deras webbplats.

Är THCJD lagligt i Sverige?

THCJD är lagligt i Sverige. Att köpa, sälja och inneha THC-JD är helt lagligt i Sverige.

THCJD jämfört med delta 9 THC

Trots dess strukturella likheter med delta 9 THC, har THC-JD en betydligt längre kol-sidokedja: åtta atomer istället för bara fem.

Flera säljare säger att THC-JD är 19 gånger starkare än delta 9 THC. Även om det är möjligt att THC-JD är en potent cannabinoid, kunde vi inte hitta varifrån den mycket specifika uppskattningen kommer.

Till skillnad från delta 9 THC kan THCJD inte extraheras direkt från cannabisväxten; dess naturliga form finns i extremt spårmängder. Den enda kostnadseffektiva produktionsmetoden innefattar att ändra CBD med värme eller kemiska katalysatorer. För att uttrycka det på ett annat sätt, är THC-JD du konsumerar en halvsyntetisk form av en naturligt förekommande förening.

Vad är skillnaden mellan THCJD och THCP?

Det finns flera viktiga skillnader mellan THC-JD och THCP. Den första är att THCP är en mer potent cannabinoid, vilket innebär att den har en högre koncentration av THC. För det andra finns THCP endast i små mängder i cannabisväxter, medan THC-JD är vanligare. Slutligen har THCP inga psykoaktiva effekter, medan THC-JD har det.

Kommer THCJD att synas på ett drogtest?

Sluta konsumera cannabisprodukter av alla slag innan ett drogtest eller en anställningskontroll. Även om vi inte känner till detaljerna om hur THC-JD metaboliseras, kan vi göra en utbildad gissning baserat på vår kunskap om andra hampaderiverade cannabinoider.

Det är troligt att THC-JD omvandlas till THC-COOH efter bearbetning, mycket likt delta 8 eller delta 9 THC. Du behöver bara en liten mängd av denna metabolit i ditt system för att testas positivt. Såvitt ett drogtest är bekymrat, finns det ingen skillnad mellan marijuana och psykoaktiv hampa.

THC-metaboliter lagras i fettvävnad (fettceller) i flera veckor. Vissa personer kommer att upptäcka att deras system rensar ut ännu snabbare, särskilt om de är tillfälliga användare. Kronisk, långvarig användning av någon cannabisprodukt (eller kombinationer) kan lämna metaboliter i din kropp i upp till tre månader.

Det enda bevisade sättet att bli av med metaboliter i ditt system är att sluta all användning av hampa eller marijuana. Även om det finns THC-detox-kit där ute, gör de troligen lite mer än att tömma din plånbok.

Var man kan köpa THCJD?

THC-JD är fortfarande ganska nytt, men några märken är där ute som extraherar det och omvandlar det till koncentrat och vape patroner – några av dem kan du hitta här på Vapea In & Ut Vanadisvägen. Vi är stolta över att hålla oss uppdaterade om de senaste och bästa produkterna inom hampa, vilket innebär att vi är stolta över att vara din one-stop shop för alla dina behov av hampaderiverat THCH och THC-alternativ. Tredjepartslaboratorier testar hela vårt katalog, så du är säker på att hitta något du gillar på vår hemsida. Upptäck THCJD och andra cannabinoider på Vapea!

Det säger sig självt att den just nu starkaste cannabinoiden är THCJD. Tidigare innehades denna titel av THCP, men i takt med framsteg inom världen av hampa-derivat THC kommer vi att se allt kraftfullare cannabinoider börja framträda. Vi håller våra ögon på THCH och THC-JD eftersom möjligheterna med dessa cannabinoider är oändliga.

Allt om THCV: Effekter av THC-V, jämfört med THC

En av cannabinoiderna som har gjort cannabisens komplexitet allt mer uppenbar är THCV. Även om [...]

Vad är THCB? Utforska denna ovanliga cannabinoids effekter

När man diskuterar cannabinoider tänker de flesta omedelbart på THC och CBD. Dessa två föreningar [...]

Vad är THCJD och Vad är THC-JD Effekter, Blir Du Hög?

THCJD eller THC-JD (tetrahydrocannabioctyl) hamnar helt klart i den sista kategorin. Upptäck det bästa urvalet [...]

Vad är THCH? Effekter, Fördelar och THC-H Lagligt i Sverige?

Det finns en helt ny medlem i THC-familjen som gör entré på scenen, och den [...]

Lustgas – Ta ditt Evenemang till Nästa Nivå

Lustgas är idag ett populärt tillskott på flera olika typer av evenemang och större fester. [...]

Vår nya vape butik är online!

Den 1 aug kommer vi ha en glad nyhet för alla våra kunder. Vi ska [...]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *