Amanita muscaria (Röd flugsvamp / Fly agaric) i Sverige

amanita muscaria

Har du stött på den fascinerande Amanita muscaria som ger drömliknande sinnestillstånd och euforiska känslor? Denna ikoniska röda flugsvamp må vara giftig i sitt naturliga tillstånd, men genom att extrahera muscimol kan naturens egna stimulantia ge dig upplevelser utöver det vanliga.

För dig som är nyfiken på att testa något nytt finns det både gummies, vapes och brownies med olika doser. Det bästa av allt är att ämnet är lagligt att inneha och använda i Sverige. Du får alltså en spännande svamp som inte är narkotikaklassad, utan fri att använda som du behagar!

Vad är Amanita muscaria?

Har du hört talas om Amanita muscaria, även kallad fly agaric? Det är ett uppskattat tillskott på marknaden för stimulantia med ett naturligt ursprung. Just denna stimulantia kommer från en svamp, nämligen den röda flugsvamp som växer vilt i Sverige och många andra länder. Du känner lätt igen dem på sin vita fot och knallröda hatt med vita prickar. Den innehåller det aktiva ämnet muscimol, som inte är narkotikaklassat i Sverige.

Själva svampen är givetvis giftig, något man tidigt får lära sig i skogen, men genom att isolera de olika ämnena i svampen kan man ta fram till exempel muscimol som är en agonist för GABAA-receptorn. Muscimol hjälper till att göra dig glad och avslappnad. Du kan även få en utomkroppslig upplevelse med ett drömlikt sinnestillstånd trots att du är vaken.

De nordiska vikingarna ryktades använda röd flugsvamp för att få styrka att gå bärsärkagång, men vilken effekt kan du få av dagens produkter?

Se även: Vad är THCH? Effekter, Fördelar och THC-H Lagligt i Sverige?

Vad ger röd flugsvamp för effekt?

Många som testar röd flugsvamp för första gången blir glatt överraskade och mer än nöjda över den härliga effekten som ämnet muscimol ger i kroppen. Svampen ger en effekt som många anser liknar psilocybin, men de skiljer sig ändå åt.

röd flugsvamp effekt
Effekter av röd flugsvamp

Medan denna svamp, vars aktiva ämne är muscimol, ger en psykoaktiv effekt, ger psilocybin från magiska svampar en psykedelisk effekt. Precis som med många andra stimulantia finns det inte så mycket forskning om amanita muscaria, men däremot finns det gott om användarupplevelser.

  • Avslappning
  • Upprymdhet
  • Livliga drömmar
  • Milda hallucinationer

Svampen påverkar alltså dina GABAA-receptorer i hjärnan. Den gör dig avslappnad och ger dig en ändrad perceptionsförmåga. Vissa saker upplevs starkare, såsom ljud, ljus och färger runt omkring dig.

Du får en lugnare sinnesstämning och kan känna en mild eufori tillsammans med dina livliga dagdrömmar (såvida du inte somnar och istället drömmar intensiva drömmar). Vissa upplever milda hallucinationer, men denna stimulantia klassas ändå inte som psykedelika.

Vilka amanita muscaria effekter just du kan få beror både på din kropp och hur hög dos du tar. Ju starkare dos, desto starkare effekt får du givetvis. Det rekommenderas dock att du börjar med en mindre dos för att sedan öka om det känns bra i kroppen.

Hur använder jag röd flugsvamp?

Du kan använda röd flugsvamp på många sätt eftersom det finns produkter i olika beredningsformer. Köp alltid produkter från en betrodd tillverkare som genomgått noggranna labbtester.

De flesta produkter innehåller 5-25 mg muscimol. Vanligtvis börjar ämnet verka inom 30 till 60 minuter från dess att du har intagit det. Vänta därför in effekten innan du funderar på om du ska ta en högre dos.

Effekten brukar nå sin kulmen efter 2-3 timmar, men sitter i upp till 6-8 timmar. Använd därför muscimol extrakt när du befinner dig hemma, kanske en ledig kväll eller helgdag. Det är nämligen ett halvdagsprojekt att uppleva denna stimulantia.

Köp Amanita muscaria som gummies

Du kan köpa muscimol-extrakt som gummies, det vill säga små gelébitar.

Köp Amanita muscaria som shot

En liten shot med en mindre dos muscimol. Perfekt för dig som föredrar dryckesprodukter framför ätbara produkter.

Köp Amanita muscaria som brownie

Muscimol finns även som chokladbitar eller brownies och är både goda och enkla att dela för en mindre dos.

Se även: Vad är THCJD och Vad är THC-JD Effekter, Blir Du Hög?

Fördelar och eventuella bieffekter

Det finns en mängd fördelar med produkter som innehåller muscimol i Sverige. Bland dessa finns bland annat kognitiva fördelar med ett förstärkt fokus och mental klarhet samt en aldrig skådad känsla av glädje och entusiasm. Ett lugn sprider sig i kroppen och du kan känna hur stress och oro lindras.

Muscimol i Sverige
Muscimol i Sverige

Tack vare detta kan du känna ett ökat välbefinnande och en mer positiv inställning till vardagen. Den minskade stressen och oron kan öppna upp för ökad idérikedom och kreativt tänkande, vilket kan ge dig nya perspektiv och insikter.

Andra fördelar är att det finns så pass många olika variationer, beredskapsformer och doseringar att välja mellan. På så sätt blir det enkelt att hitta en produkt som passar för just dig. Det är även positivt att ämnet muscimol har ett naturligt ursprung, och inte är kemiskt framställt till skillnad mot syntetiska droger.

Du kan uppleva vissa nackdelar, framförallt om du överdoserar. Detta kan du dock undvika genom att börja med små doser för att se hur din kropp reagerar. Om du tar en för hög os kan du bland annat uppleva illamående, förvirring, ångest, muskelryckningar, yrsel och starka hallucinationer.

Är Fly agaric lagligt i Sverige?

Muscimol är inte narkotikaklassat i Sverige, så det är helt lagligt att både köpa och inneha i Sverige. De produkter som säljs på den svenska marknaden innehåller inget psykedeliskt psilocybin eller andra narkotikaklassade ämnen, så du behöver inte oroa dig för att köpa något som är olagligt att inneha.

Den svenska marknaden för naturliga droger är strikt reglerad, men hos oss finns Muscimol att köpa utan förhinder.

Är Fly agaric lagligt i Sverige
Är fly agaric lagligt i Sverige

Var kan jag köpa Muscimol i Sverige?

Muscimol-extrakt kan du köpa på nätet i Sverige. Det finns en mängd olika varianter och doseringar att välja mellan. Här på vapea.se kan du hitta allt från gummies i goda smaker till chokladbitar och brownies. Du väljer själv vilken form, smak och dosering du vill testa.

Genom att köpa muscimol från trygga och pålitliga tillverkare i Sverige behöver du inte oroa dig för varken tullavgifter eller en dålig batch. Alla produkter från varumärken i vårt utbud genomgår en noggrann tillverkningsprocess.

Amanita muscaria (Röd flugsvamp / Fly agaric) i Sverige

Har du stött på den fascinerande Amanita muscaria som ger drömliknande sinnestillstånd och euforiska känslor? [...]

Allt om THCV: Effekter av THC-V, jämfört med THC

En av cannabinoiderna som har gjort cannabisens komplexitet allt mer uppenbar är THCV. Även om [...]

Vad är THCB? Utforska denna ovanliga cannabinoids effekter

När man diskuterar cannabinoider tänker de flesta omedelbart på THC och CBD. Dessa två föreningar [...]

Vad är THCJD och Vad är THC-JD Effekter, Blir Du Hög?

THCJD eller THC-JD (tetrahydrocannabioctyl) hamnar helt klart i den sista kategorin. Upptäck det bästa urvalet [...]

Vad är THCH? Effekter, Fördelar och THC-H Lagligt i Sverige?

Det finns en helt ny medlem i THC-familjen som gör entré på scenen, och den [...]

Lustgas – Ta ditt Evenemang till Nästa Nivå

Lustgas är idag ett populärt tillskott på flera olika typer av evenemang och större fester. [...]

Vår nya vape butik är online!

Den 1 aug kommer vi ha en glad nyhet för alla våra kunder. Vi ska [...]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *